dimecres, 21 de maig del 2014

eBooks i eReaders, una oportunitat per llegir i una altra forma de llegir-se

"eBOOKS I eREADERS, UNA OPORTUNITAT PER LLEGIR I UNA ALTRA FORMA DE LLEGIR-SE"

L'Institut la Roca vol demostrar com els eBooks i els eReaders són una eina útil de futur dels alumnes i les biblioteques explicant la funció i els avantatges.

Actualment és difícil que les editorials donin préstecs per obtenir aquests dispositius, tot i que els preus s'han reduït dràsticament i això ha portat com a conseqüència que es parli molt i hagi més funcionalitat amb aquests dispositius a la societat.
Els eReaders i els eBooks tenen com a format principal el "EBUP" tot i que hi han més de coneguts com per exemple l'Adobe Reader. L'EBUP és el més utilitzat perquè és el que creen la industria dels Estats Units.

L'avantatge principal d'aquests dispositius és el alt nivell d'emmagatzematge de llibres i el preu d'adquisició d'aquests és més reduït. L'inconvenient principal és que el DRM impossibilita prestar llibres a un tercer, tot i que es pugui treure el DRM, no és legal portar-ho a altres dispositius de tercers.

Actualment les biblioteques no presten EBUP tot i que algunes d'elles presten dispositius amb llibres a dins per un període de temps no gaire llarg. A Nova York ja s'ha implantat els préstecs d'EBUP, la qual cosa vol dir que en poc temps també s'implantarà en zona europea.


Ramon Garcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada