Noves interfícies

Zooburst


L’eina Zoburst ens permet crear vistosos llibrets en format de realitat augmentada, a més ens permet tenir una visió directa o indirecta d’un entorn físic en el món real combinats amb elements virtuals per la creació d’una realitat mixta al temps real. Pot ser una eina molt últim per crear contes, dirigit a infants d’educació infantil sobretot però també per primària.

A més, una vegada hem creat i editat el nostre llibre el podem compartir l’autor sempre serà a temps de modificar-lo.

Accés directe a l'eina



Codi QR


Un codi QR (Quick Response= Resposta Ràpida) és un codi bidimensional, per tant pot emmagatzemar informació en dues dimensions.
La seva finalitat inicial era catalogar peces, però actualment i després del boom que ha causat, s’utilitza en qualsevol àmbit, ja sigui per la publicitat o com a fons d’informació.
Actualment, hi ha una infinitat de generadors de codis QR, incloent generadors personals com els nostres ordenadors i mòbils. 

Crear un QR és molt senzill: triem un generador en línia (a la imatge hem triat el que ens ofereix qredu.net), escrivim el text, en seleccionem la mida, i cliquem a «Generar». I ja tenim el nostre codi creat. El desem com a imatge i llestos! 
Per llegir-los només ens fa falta un smartphone o tauleta que tingui càmera i connexió a Internet, i tenir instal·lada una de les mil aplicacions existents per llegir QR. Obrim aquesta aplicació, enfoquem la càmera i ja podem llegir la informació.

I com utilitzar els codis QR en l’educació? Doncs els codis QR ens poden ajudar a identificar objectes i posteriorment extreure’n més informació, preparar jocs de pistes, a més de ser una bona eina dins dels nostres projectes.
Sens dubte, treballar amb codis QR a l’aula permet pensar en un tipus d’activitats diferents que engresquen i motiven als alumnes ja que no és habitual utilitzar els mòbils als centres.




Georgina Giró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada