Anàlisi d'aplicacions i programari educatiu

En aquesta pàgina us presentarem varis anàlisis de diversos programes i/o aplicacions web multimèdia per treballar la llengua i la literatura.

 

"M'endevines?"



M'endevines? és un recull d’endevinalles que pretén un aprenentatge lúdic a partir de la introducció de conceptes, vocabulari, qüestions gramaticals i elements de tradició oral com les metàfores, sinònims, antònims, frases fetes, refranys, etc. També estimula l’atenció, la memòria, el raonament, les hipòtesis a més de potenciar la lectura, l’escriptura l’ús de les TIC.
Les endevinalles escollides tenen un alt contingut pedagògic que ofereix un treball estimulant de lectura i d’escriptura.





Georgina Giró Huguet


"La paret de les auques"

La paret de les auques és un espai d’Internet dedicat a les auques de la llengua i literatura catalana, creades per diferents autors.


Ramón Garcia Santano


"Va de llibres"




Va de llibres és una aplicació web multimèdia ens pretén acostar al món dels llibres a través de recomanacions, jocs i informació sobre els llibres o autors més importants.







Paula Martos García 




                                   "Mi mundo de palabras"




Mi mundo en palabras és un material interactiu dirigit a nens que estan aprenent espanyol, capaços de llegir-lo i escriure’l. És un material de suport per a professors d’espanyol que imparteixen classe a primària, tot i que les diverses activitats proposades es poden realitzar tan dins com fora de l’aula. És una eina lúdica, pràctica i atractiva.

Es considera un material complementari per aprendre lèxic en contextos significatius pel nen i en diverses situacions.



Pauta d'anàlisi del programari
Accés directe al programa
 


Georgina Giró



"PlayComic" 

PlayComic és una eina divertida i àgil que obliga a desenvolupar l’expressió escrita, tant en castellà com en anglès.
Amb els objectius d’adquirir la capacitat de comunicar-se oralment i per escrit, augmentar el vocabulari útil i necessari, desenvolupar destreses comunicatives tant receptives com productives, produir textos orals i escrits i apreciar el valor de la llengua com a mitjà de comunicació, l’aplicació permetrà als nostres alumnes gaudir de l’aprenentatge d’aquesta i desenvolupar la creativitat i imaginació.

Paula Martos



"Galí"

Galí és una web on ofereix maretial JClic (activitats) per alumnes nouvinguts d'incorporació tardana al sistema educatiu i que pateixen dificultats amb el català. Es poden realitzar exercicis de diferents variants lingüístiques: Català central, Català nord-occidental, Alguerès i Occidan d'Aran.


Ramon Garcia


"Aventura't amb l'ortografia"

Aventura't amb l'ortografia és un espai dedicat a treballar l’ortografia dels alumnes a través de jocs guiats per un personatge fictici. Hi ha tres personatges ficticis: En Nil pel nivell més baix, en Flic pel nivell intermedi i en Nat pel nivell superior.  En cada nivell hi ha deu apartats a treballar i fent clic apareixen subapartats, un cop hem escollit un subapartat ens envia a un Jclic per realitzar el joc.


Ramon Garcia


"Què llegeixes?"

Què llegeixes? és un fòrum on el tema principal són els llibres. Els internautes comenten llibres, els recomanen, els puntuen, creen una biblioteca conjunta o individual (creant-se un compte), juguen als jocs que hi ha, fan trobades i participen a concursos.


Ramon Garcia


El món per un forat
El món per un forat és una sèrie de vídeos, fotografies, dibuixos i activitats interactives (Jclic) amb les quals es pretén recolzar l’observació indirecta dels principals continguts que hi ha a l’àrea de la descoberta de l’entorn natural i social. 





Paula Martos García




"Cuentos Interactivos"



Aquesta aplicació web multimèdia pretén fer arribar la cultura a través de l’explicació de contes, tan populars com innovadors.







Georgina Giró



“Els contes d’en Tom i la Laia”

Els contes d’en Tom i la Laia ens ofereixen un total de vuit contes que pel que sembla es van actualitzant. A més de llegir-los també ens permet escoltar-los. Un cop llegits els contes podem fer un seguit d’activitats interactives (Jclic) a partir de les quals es poden treballar la comprensió lectora. També hi ha altres activitats que no requereixen haver-se llegit el conte. 






Paula Martos García

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada