dijous, 22 de maig del 2014

Codis QR

Un codi QR (Quick Response= Resposta Ràpida) és un codi bidimensional, per tant pot emmagatzemar informació en dues dimensions.
La seva finalitat inicial era catalogar peces, però actualment i després del boom que ha causat, s’utilitza en qualsevol àmbit, ja sigui per la publicitat o com a fons d’informació.
Actualment, hi ha una infinitat de generadors de codis QR, incloent generadors personals com els nostres ordenadors i mòbils.

Crear un QR és molt senzill: triem un generador en línia (a la imatge hem triat el que ens ofereix qredu.net), escrivim el text, en seleccionem la mida, i cliquem a «Generar». I ja tenim el nostre codi creat. El desem com a imatge i llestos! 
Per llegir-los només ens fa falta un smartphone o tauleta que tingui càmera i connexió a Internet, i tenir instal·lada una de les mil aplicacions existents per llegir QR. Obrim aquesta aplicació, enfoquem la càmera i ja podem llegir la informació.

I com utilitzar els codis QR en l’educació? Doncs els codis QR ens poden ajudar a identificar objectes i posteriorment extreure’n més informació, preparar jocs de pistes, a més de ser una bona eina dins dels nostres projectes.

Sens dubte, treballar amb codis QR a l’aula permet pensar en un tipus d’activitats diferents que engresquen i motiven als alumnes ja que no és habitual utilitzar els mòbils als centres.


Georgina Giró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada